Vad är enskilt avlopp?

Goder morgon på er allihopa och varmt välkomna till bloggen. Det är som vanligt med mig att jag ska skriva om någonting som jag själv har undrat över men nu tagit reda på och jag vill nu när jag besitter en sådan kunskap dela detta med er. Det ska handla om vad ett enskilt avlopp är för någonting, jag har skaffat det och det kanske är för någon av er också? Jo, det är en lösning för att hantera vatten från och till huset utan att behöva ansluta sig till det allmänna kommunala avloppssystemet. Det är i och för sig lite dyrare i anläggningskostnad och driftskostnad, men man slipper avgifter till kommunen så det går nog ihop. Dessutom finns det nu en del bidrag som man kan ansöka om för just dessa typer av projekt. Jag har nyligen skaffat mig ett sådant här system till min villa, jag bor förresten i Vara om nu någon inte redan visste det. Företaget som jag vände mig till hjälper till bland annat i Vara men även i Grästorp med omnejd. Om någon av er bor i någon av dessa orter så kan det vara värt ett försök att kontakta dem. Det första man behöver göra är att kolla med kommunen vilket regelverk som finns, på så sätt slipper man eventuella problem eller felexpedieringar längre fram. Det vore ju onödigt att installera ett enskilt avlopp om kommunen har planer på att ansluta dig till VA-nätet, det finns i detaljplanen så det är bara att kolla med dem. Men ska de inte det är det bara att köra på och det finns givetvis hjälp att få. Jag ska inte gå in i detaljer om hur allting fungerar eftersom jag själv känner mig lite osäker på just det, men det är nog smartare att vända sig till någon som kan sin sak.